Sztenderdizálják a Koránt

Hivatalos, rögzített szövegű Korán-kiadásokat jelentetnek meg Ausztriában. A terv a szélsőséges iszlamizmus elleni intézkedéscsomag része – jelentette be Ausztria külügyminisztere, az integrációs politikáért is felelős Sebastian Kurz szombaton.
Az egységesített, „hivatalos" Korán-verzióra azért van szükség, hogy az osztrákok megismerhessék a Korán valódi tartalmát, annál is inkább, mert a nem szélsőséges muszlimok szenvednek tőle, hogy a terroristák és szélsőségeseik félremagyarázhatják az iszlám tanítását, hogy ezzel próbálják igazolni tetteiket – véli Kurz.

Az iszlám szent könyvének szövegét az Ausztria Moszlim Vallási Közössége nevű szervezet alakítja ki, bár szóvivőnőjük szerint korántsem egyszerű megalkotni a Korán egyetlen hiteles változatát németül, mivel az arab kifejezések a könyv számos pontján roppant sokértelműek. Mindazonáltal természetesen közreműködnek a vállalkozásban – idézte Kurzot az APA osztrák hírügynökség.

a Korán-egységesítésen kívül az akcióterv része lesz az Iszlám Államhoz (IS) és a hasonló terrorszervezetek szimbólumainak betiltása és a szíriai és iraki konfliktusban harcoló szélsőséges fegyveresekhez csatlakozó kettős állampolgárok megfosztása is osztrák állampolgárságuktól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.