Sztárparádé lesz jövőre a Müpában

Nagy nevekben nem lesz hiány a Müpa 2016/2017-es évadában: csak úgy sorjáznak a sztárok a fővárosba.

Világsztárok hada érkezik a következő évadban a Müpába: a római Santa Cecilia Akadémia Zenekarát Sir Antonio Pappano vezényli, Eötvös Péter és Esterházy Péter közös oratóriumát a Bécsi Filharmonikusoktól hallhatjuk. A Mariinszkij Színház Zenekarát Valerij Gergijev, a New York-i Filharmonikusokat Alan Gilbert vezényli. Fellép a Berlini Filharmonikusok Fúvósegyüttese, az orgona fenegyereke, Cameron Carpenter a St. Martin in the Fields zenekarával.

Áriaestet ad Cecilia Bartoli, Marcelo Álvarez, Philippe Jaroussky és Simone Kermes, William Christie Händel Messiás című oratóriumát szólaltatja meg a Les Arts Florissants közreműködésével. Mindenszentekkor Helmuth Rilling dirigálja Mozart Requiemjét, az újévet Fischer Ádám nyitja Haydn Teremtésével, a Felvilágosodás Korának Zenekarával. Műsorra tűzik Rameau Naïs című művét és Bellini utolsó operáját, A puritánokat. A Budapesti Wagner-Napokon a Ring mellett a Parsifalt játsszák, s felcsendül a Rienzi, koncertszerű előadásban.

Az évad Művésze Baráti Kristóf, együttese a Szegedi Kortárs Balett. A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar ezúttal Brahms-maratont rendez, a másik közös kezdeményezés, a Bridging Europe vendége pedig Franciaország.

Dzsessz-, világ- és könnyűzenei téren sem unatkozunk majd: fellép Juliette Gréco, Bobby McFerrin és Salif Keita. Ismét lesz New Orleans Swingfesztivál, Jazz Showcase, Jazztavasz és a hazai könnyűzene krémjét felvonultató Hey June. Nem kell hiányolnunk a Recirquel Újcirkusz Társulatot és a Literárium irodalmi programjait sem.

A március 10-től kapható 15-féle komolyzenei bérlet a korábbiaknál magasabb, átlagosan 20 százalék kedvezményt biztosít az egyes előadások áraihoz képest. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.