Sztárcsellista a Müpában

November 18-án a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében ad koncvertet a Casals-versenygyőztes Fenyő László csellista.
Magyarországon nincs hiány kiváló csellistákból, ráadásul úgy tűnik, az utánpótlás is folyamatos. Tíz évvel ezelőtt újabb gordonkaművészünk nyert bebocsátást az „elitklubba": Fenyő László 2004-ben Kronbergben megnyerte a Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaversenyt – a közönség és a kritikusok az egyik legizgalmasabb muzsikusként ünneplik-értékelik őt világszerte.

Fenyő nagyszerű képességeit elsősorban Németországban kamatoztatja: 2001-től 2012-ig a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarának szólócsellistája volt, 2012-től pedig a karlsruhei Zeneművészeti Főiskola tanszékvezető professzora. Az Európa-szerte keresett csellista november 18-án egészen rendkívüli művészeket hoz magával a Művészetek Palotájába. Köztük például a moszkvai Gnyeszin Intézet egykori diákját, Eduard Kunzot, aki 2000 és 2010 között nem kevesebb, mint tizenhárom nemzetközi versenyt nyert meg!

Fenyő László a műsorban mások mellett a huszadik század kiemelkedő magyar szerzőitől válogat: a koncerten Bartók, Kodály Dohnányi művei is felcsendülnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.