Szombaton Operabál

José Cura argentin tenor és Komlósi Ildikó magyar mezzoszoprán lesz a 15. Budapesti Operabál sztárvendége szombaton. A bálon együtt adnak elő egy részletet Lehár Ferenc A víg özvegyéből, emellett Cura vezényel és szólót is énekel. Másnap, vasárnap 1000 gyermeket lát vendégül az Operaház.

"Sok szeretettel jövök Magyarországra, nem csupán művészi elkötelezettségből" - mondta José Cura csütörtökön a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. A bécsi operabálba is meghívták, ő azonban a budapesti mellett döntött, ez mutatja, mennyire kötődik a városhoz - tette hozzá. Komlósi Ildikót 2003-ban ismerte meg, mindig nagy professzionalitással és odaadással dolgoztak együtt.

Budapest, 2010. február 11.
Kerényi Péter, az Operabál sajtófőnöke (j) üdvözli José Cura argentin tenort és Komlósi Ildikó mezzoszopránt, a 2010. február 13-án megrendezésre kerülő 15. Budapesti Operabál díszvendégeit a rendezvényről tartott sajtótá

A bál Hamupipőkéje a fonyódi ápolónő Zsirai Judit, a mozgássérültek nappali foglalkoztatását szervező Varga Zsuzsanna, az alig 500 lelket számláló faluból, Feketeerdőről érkező Turner Pálma és Devecser Anikó, a Blikk szépe lettek. A hölgyek egy meghallgatás és cipőpróba után, a zsűri döntése alapján vehetnek részt a bálon - mondta el Kerényi Péter sajtófőnök.

A műsort este 8 órakor Mága Zoltán és zenekara indítja, 21 órakor bevonulnak a nyitótáncosok, Tokody Ilona pedig elénekli a Himnuszt. Richard Strauss Rózsalovag című operájának duettjét, Az ezüst rózsa átadását Komlósi Ildikó és Rácz Rita énekli, vezényel José Cura. Az argentin tenor előadásában a Soneto IV és a Somos novios című dalok hangoznak el. A negyven nyitótáncos ifjabb Johann Strauss Tavaszi hangok című keringőjére nyitja meg a bált, majd a két sztárvendég Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjéből ad elő egy részt - ismertette a programot Korcsmáros Nóra, a bál műsorvezetője. A közönséget az ExperiDance Táncegyüttes, musicalrészletek, jótékonysági tombolasorsolás és egyéb tánczene is szórakoztatja.

A bál másnapján, vasárnap 1000 gyermeket lát vendégül az Operaház. Fogarasi Katalin, a programot támogató Klauzál Lions Klub elnöke elmondta: a hátrányos helyzetű gyerekek az ország különböző részeiből érkeznek, a többi között Nyíregyházáról, Balatonkeneséről, Kaposvárról, a Fóti Gyermekvárosból és az SOS Gyermekfaluból. A szervezet célja a gyerekek életének jobbá tétele, az esélyteremtés. A meghívott résztvevők Engelbert Humperdinck Jancsi és Juliska című operájából készült meseelőadást láthatnak, és meglepetést is kapnak - hangsúlyozta.

Az Operabál újdonsága, hogy idén az Operaházzal közösen, annak megbízásából szervezik az eseményt, hiszen az Operaház immár nem csupán helyszínt biztosít, hanem házigazda is - fogalmazott Maráczi Ákos szervező. Hozzátte: az újdonságok mellett megmaradtak a hagyományok is, úgy mint a nyitótánc, a különtermek, vagy a Hamupipőke-választás.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.