Szombaton újra Újszövetség Maraton

A szombat este induló rendezvényen önkéntes jelentkezők olvasnak fel ötperces részleteket olvasnak fel két Bibliából, a katolikusból és a protestánsból, könyvenként váltakozva.

Harmadik alkalommal rendezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán az Újszövetség Maratont advent első hétvégéjén. A szombaton 23 órakor induló rendezvényen önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget. A résztvevők ötperces részleteket olvasnak fel két Bibliából - a katolikusból és a protestánsból - könyvenként váltakozva.

Idén az első felolvasó Bencze András evangélikus püspök helyettes lesz, őt Spányi Antal katolikus püspök követi, majd Somogyi László református lelkészi-elnök és negyedikként Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András olvas az Újszövetségből. A tervek szerint a felolvasás vasárnap 18:45-kor ér véget. A különleges lelki eseményt 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház. Az első Újszövetség Maratonon 140-en, míg a másodikon 240-en olvastak fel - írja a hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.