Szolidaritási akciót indít a teátrumi társaság az egri színház javára

Csődközeli helyzetbe került az egri Gárdonyi Géza Színház, megszűnés fenyegeti a társulatot. Kedden a Magyar Színházi Társaság elnöksége írt levelet a színház megmentéséért, ma a Magyar Teátrumi Társaság kezdeményezett szolidaritási akciót.

Az egri Gárdonyi Géza Színház menthetetlennek látszó gazdasági helyzetbe került. Nem tud elindulni az új évad, nincs pénz a fizetésekre, hatalmas a szállítói tartozás, közel a csőd – írja levelében a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, Vidnyánszky Attila, aki azt reméli, a kulturális kormányzat és a fenntartó mindent megtesz a színház életben maradásáért. Elsősorban azzal, hogy az előbbi legalább 5 millió forint gyorssegélyt utal a rászoruló intézménynek.

Mindemellett a társaság szolidaritási akciót kezdeményez, és felhívja a hazai színházakat, adjanak át büdzséjükből az egri színháznak, amelynek 50 millió forintra lenne szüksége.

A Magyar Teátrumi Társaság félmillió forintot ajánl fel, és az info@magyarteatrum.hu címre várja a többi segítő forintot. Ha a pénzt csak később tudja küldeni a társulat, már a felajánlás is lehetőséget ad a továbbélésre – teszi hozzá Vidnyánszky.




A teátrumi társaság összefogást javasol
Van olyan színész, aki január óta nem kapott fizetést
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.