Színházi fesztiválok hónapja

Három színházi fesztivál is váltja egymást a következő hónapban, amelyeken hazai és külföldi produkciókat egyaránt műsorra tűznek.

 Ma kezdődik az I. Quartet – Európai Víziók, nemzetközi “utazó” színházi fesztivál az egri Gárdonyi Géza Színház szervezésében. Az ötnapos rendezvénysorozat két év alatt négy európai városban is megfordul: Újvidéken nyit, márciusban a csehországi Cheben, jövő októberben Egerben, majd 2010. áprilisában Nantes-ben. Mindegyik résztvevő egy-egy kortárs nemzeti darabot játszik, az egriek Háy Jánostól A Pityu bácsi fiát.

Rigai, szentpétervári, londoni és budapesti produkciók alkotják november 4-11. között a 3. Bárka Fesztivált. Elmarad ugyan a koreográfus Nagy József előadása, de beszélgetésekre, fotókiállításokra és persze színielőadásokra várják a nézőket. Kiemelkedő eseményre számíthatnak, akik bejutnak a rigai rendező, Alvis Hermanis előadására: A csend hangjai, avagy Simon és Garfunkel sosemvolt koncertje címűre.

A hetedik Kortárs Drámafesztiválig még kell párat aludni (november 21-30. között rendezik), de annyit elárulunk: a KDF 2008-ban szlovén vendégország-programok lesznek. A hazai független társulatok mellett megnézhetünk egy lengyel produkciót is: a Multimédiás izét és a kanadai tánc-színház-performance-t, az Egy kis gyöngédséget a francba is! címűt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.