Színház lesz a régi váci moziból?

Állandó és befogadó színház működhet a jövőben a régi váci mozi épületében, miután a város képviselőtestületének döntése értelmében a Fónay-HUMÁNIA-Társulat használatába került az ingatlan.

A Csányi körúton lévő, évek óta üresen álló filmszínház állagmegóvásáról az utóbbi időben az ingatlan kezelője, a Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) saját költségvetéséből gondoskodott, ám a jövőben ez a feladat a Fónay-HUMÁNIA-Társulatra hárul.

A több mint egyéves előkészítő munka után július közepén aláírt szerződés szerint a Fónay-HUMÁNIA-Társulat a régi mozi épületében tarthatja próbáit, majd karbantartás, felújítás, takarítás után színházi előadásokat is szervezhetnek. Az épület egyéb rendezvényeknek is otthon ad majd – derül ki a vac.hu információiból.

Góczán Zsolt, a társulat igazgatója elképzeléseik között említette, hogy a jövő év tavaszának elején már önálló színházi előadással szeretnék megörvendeztetni Vác lakóit. Terveik szerint az önkormányzat költségvetéséből támogatott és pályázati forrásokból is működő, csaknem félszáz fős társulat évi 4–5 önálló darab mellett 2–3 külsős előadást is szervezne – olvasható a város honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.