Színezzük ki a Műpát!

A Művészetek Palotája (Müpa), a Lánchíd 19 Design Hotel és a Kitchen Budapest épületének külső megvilágítását szabhatja át rövid időre bárki saját kedvére augusztus utolsó és szeptember első hétvégéjén a Media Facades Festival Budapest (budapesti médiahomlokzat fesztivál) keretében.

A Berlinből kiinduló fesztiválon idén már hét európai város vesz részt: a német fővároson kívül Brüsszel, Helsinki, Liverpool, Linz, Madrid és idén elsőként Budapest. A rendezvény célja, hogy interakcióra, alkotásra bírja az egyes helyszínek közönségét, és párbeszédet alakítson ki a különböző városokban élők között - olvasható a budapesti fesztivált szervező Kitchen Budapest (KIBU) beharangozójában.

A Művészetek Palotája homlokzatának megvilágítását péntektől vasárnapig, szürkülettől este 11 óráig szabhatja át bárki saját elképzelése szerint. Ehhez csak el kell látogatni a fesztivál péntek estétől élő honlapjára - mff.kibu.hu - és kiválasztani egyet a tíz lehetséges megvilágítás közül, amely néhány másodpercen belül megjelenik, és egészen addig életben marad, amíg valaki más beállítást nem választ.

Ha egyszerre sokan szeretnék kiszínezni a Müpát, egy rendszer sorba rendezi a kért megvilágításokat, melyek a valóságban fél percenként váltják majd egymást - magyarázta Darányi András, a KIBU kommunikációs tanácsadója az MTI kérdésére. Elmondta azt is, hogy a részvételhez semmilyen előzetes regisztráció nem szükséges.

A Lánchíd 19 Design Hotel homlokzatát "fújással" lehet majd átformálni szeptember első hétvégéjén, minden nap szürkülettől este 10 óráig. Ehhez az épülettel szemben lévő Duna-korzón rá kell fújni egy erre érzékeny eszközre, mire az épületen egy hullám fut át, vizualizálva a fújást. A hullám intenzitása és színe a fújás erősségétől függően változik.

A KIBU Ráday utcai központjában Berlin, Linz és Helsinki bekapcsolódásával a No Copy Paste csoport ad elő egy "live coding performanszt" szeptember 3-án 20.30-tól. Az előadás során a csoport tagjai a közönség számára is látható módon, élőben írnak és módosítanak olyan szoftvereket, melyek zenét és képi tartalmat generálnak. A "technológiai vonósnégyes" helyszínen megszülető alkotása meditatív élményt nyújt - olvasható a szervezők honlapján.

A fesztivál megnyitója péntek este 20 órától lesz a Kitchen Budapest Ráday utcai központjában és az előtte fekvő Biblia közben. A megnyitón bemutatják a magyarországi helyszíneket, és rögtön interaktív játékra is hívják a résztvevőket a KIBU homlokzatán.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.