Színészek és nézők éjszakája

Egyetlen karszalaggal és sok türelemmel végigjárhatjuk szombat este a legtöbb budapesti színházat. A türelemre azért van szükség, mert a Színházak éjszakája kurrensebb helyszíneinek bejáratainál hosszan kell sorban állni.


A Budapest Bábszínház az idén kimarad a buliból, mert az augusztusi esőzés okozta beázás óta dolgoznak a közönségforgalmi tereken. Nem szerepel a hivatalos programban, de a Maladype Színház is erre az időszakra időzítette árverését és garázsvásárát. Díszleteket, jelmezeket és kellékeket, köztük Törőcsik Mari jelmezét bocsátják licitre. A csökkentett működési támogatást szeretnék a bevétellel kipótolni.

Az Átrium Film-Színház a VI. kerületi Mozsár Kávézóban szervez estét a menekültkérdésről, Menekülök velük én is címmel. Az esten találkozhatnak a nézők – többek mellett – Alföldi Róberttel, Bálint Andrással, Bodor Johannával, Börcsök Enikővel, Egri Mártával, Jászay Tamással, Remete Krisztával, Szabó Simonnal, Szabó T. Annával, Tompa Andreával, Vlahovics Edittel és Závada Pállal.

Az Operettben FAME-tánctanításra lehet jelentkezni a produkció koreográfusával Balogh-Barta Viktóriával, a Centrálban Nézőképző várható Pokorny Liával, a Szkénében pedig Scherer Péter tart szórakoztató tárlatvezetést. A Játékszínben Hajdu Steve-től megtudható, hogyan kell súgni, a Karinthyban a szinkron kerül előtérbe, a Nemzetiben a tolmácsolás próbálható ki látás- és hallássérülteknek a 90 decibel Project szakembereivel.

A Katonában a színész-rendező Pelsőczy Réka társulatának színművészeivel is beszélget, az Örkényben Bíró Kriszta színész pedig azokkal a színházi szakemberekkel, akik nincsenek előtérben, de nélkülözhetetlenek.

A 150 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem 15 órás improvizációs maratont hirdet, a Radnótiban a nézők dönthetik el, ki szavaljon, mit és milyen stílusban. Nosztalgiázik a Thália és a Víg, az előbbi Arizona Mulatóvá változik, az utóbbiban Venczel Vera mesél a régi Vígről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.