VeszprémFest: Színek és hangok

A VeszprémFest 12 év alatt nagyon beágyazta magát, de az idén, ha egyáltalán lehet, még nagyobb zenei változatossággal csábítja látogatóit a városba.

A Nagyszínpad július 15-én nyit este, méghozzá egy reggelivel. A Supertramp énekese és dalszerzője, Roger Hodgson lép a deszkákra, a Breakfast in America elnevezésű előadással. A turné a Crime of the Century című album megjelenésének 40. évfordulóját is ünnepli egyben. És bízhatunk abban, hogy az olyan világ slágerek is felhangzanak majd, mint a Give a Little Bit, a Take the Long Way Home, vagy a The Logical Song.

Bármilyen idő is lesz másnap, a forró hangulat garantált a Szentháromság téren, a fellépő neve ellenére. A Kool & the Gang igazi nagyágyú: amerikai diszkó, dzsessz, R & B, soul és funk, 45 év után is elementális erővel. Három generáció zenei világára voltak hatással, olyan dalokkal,mint a Celebration, Cherish vagy a Jungle Boogie. Két Grammy-díj, több tucat slágerlistás R & B és popsláger, 31 arany- és platinalemez a bizonyíték. A harmadik napon Dee Dee Bridgewater amerikai dzsesszénekesnő és Irvin Mayfield trombitás meg az általa alapított és vezetett New Orleans Jazz Orchestra lép fel, és mutatják be új közös albumukat. Vagyis a XX. század elején kialakult New Orleans-i – dixilend – dzsesszt, amely ötvöződik Bridgewater klasszikus dzsesszt megújító stílusával.

A zárónapra tartogatták az idei szenzációt: a koncertet a várható nagy érdeklődésre tekintettel a Veszprém Arénában tartják majd. Először érkezik Magyarországra a nemrég berobbant Emeli Sandé, a brit R & B és soulénekesnő és dalszerző, akinek Our Version of Events című lemeze 2012-ben az Egyesült Királyság legsikeresebb debütáló albuma lett. Népszerűségét jelzi, hogy ő énekelt a 2012-es londoni olimpiai játékok nyitó- és záróeseményén is.

07.15 - 07.18.

HELYSZÍN: Veszprém

CÍM: Veszprém-Fest

JEGYÁR: 5900–19 900 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.