Szindbád színre lép Pesten az orosz jégbalettel

5,5 millió dolláros költséggel készül és 54 fős orosz jégbalett társulat előadásában mutatják be december 5-én Budapesten a Szindbád és Anna hercegnő című családi jégmusicalt a XV. kerületi Origo Filmstúdióban, Európa legnagyobb filmes műtermében.
A felcsendülő dalokat az orosz Eugene Zagot szerezte, a magyar változatban pedig Miller Zoltán, Tompos Kátya, és Árpa Attila is közreműködik.

A díszlet egyik legkülönlegesebb darabja egy 25x45 méter alapterületű elem, amely az előadás során egy óriási lebegő hajóvá változik. A háttérben 600 intelligens lámpa, valamint egy 5 méter magas és 10 méter széles speciális LED fal jeleníti meg a látvány egy részét, egy jelenetben még a gravitáció szabályait is felülírva. A jégszínpadot Lengyelországból szállították Budapestre, és speciális eljárással hozták létre, így a talajszinttől alig néhány centiméterre van a jég felülete.

A produkciót az ORIGO Filmstúdió 6-os műtermében készítik elő. A 24 méter magas, közel 5000 négyzetméteres helyszín Európa legnagyobb filmes műterme. Olyan produkciókat forgattak korábban a stúdióban, mint a Die Hard 5, az Inferno, a Hercules , és itt vették fel a megújult Játék Határok Nélkült is.

Budapest után Moszkvában mutatják be a Szindbád és Anna hercegnőt, majd pedig európai turnéra indul, így a magyar közönség láthatja először december 5-től, csupán néhány napon át.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.