Szilveszter Amadindával, Presserrel és Szakcsival

Virtuális világ körüli útra invitálja a közönséget Szilveszter éjszakáján az Amadinda együttes és Presser Gábor, valamint Szakcsi Lakatos Béla. Ez a nyolcadik alkalom, hogy az Amadinda és Presser koncerttel búcsúztatják az ó- és köszöntik az új évet, s ezúttal a világhíres jazz-zongoristát, Szakcsi Lakatos Bélát nyerték meg sztárvendégnek.

Az idei előadás fő gondolata az utazás és a különböző kultúrák találkozása lesz – mondta el Rácz Zoltán, az Amadinda vezetője egy szerdai sajtóbeszélgetésen Budapesten, Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla társaságában.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A műsorban kiemelt szerepet kapnak az Európán kívüli hagyományos zenék, párhuzamba állítva azokkal az európai művekkel, amelyek szerzői kivételes érzékenységgel reagáltak az egzotikus zenei nyelvre.

Bartók Béla, Maurice Ravel, Claude Debussy műveit szólaltatják meg, úgy, hogy az ihlető forrást jelentő távol-keleti zenék is felcsendülnek.

Az est egyik csemegéjének szánják a művészek azt a negyedórás gamelán összeállítást, amelyet eredeti hangszereken szólaltatnak meg. Ezeket a hangszereket Indonézia budapesti nagykövetségétől kapják kölcsön.

„Akinek idén télen nem sikerül eljutnia Balira, kárpótolhatja magát a Művészetek Palotájában” – mondta félig tréfásan Rácz, arra utalva, hogy a koncert első részében a zenevonat Indonéziában, Bali szigetén zakatol majd. A koncert során egyébként nagy utat tesznek meg a Csendes-óceáni szigetvilágtól Indián és Európán át Amerikáig.

A koncerten közreműködik még Szalai Péter, Szalkai Ágnes, valamint a Triginta Percussion, amely három tehetséges fiatalemberből áll, akik az indiai zene alapjain hozzák létre izgalmas produkcióikat.

A szilveszteri program, amelyre 7-17 ezer forint közötti árakon lehet jegyet váltani, szokás szerint 22.45-kor kezdődik. Éjfélkor, a Himnusz elhangzása után a közönség tagjai pezsgővel köszöntik az új évet, és már majd 2009-ben folytatódik a koncert, a közönség és a zenészek hangulatától függően akár a hajnali órákig…

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.