Sziget 2014: több turnézó előadó érkezik

 

Magyarország első számú turisztikai attrakciója
Magyarország első számú turisztikai attrakciója
M. Schmidt János / Népszabadság

A megszokottnál egy héttel később, augusztus 11. és 18. között rendezik idén a Sziget fesztivált. Gerendai Károly főszervező tegnap sajtótájékoztatón tudatta: már nem ütköznek az augusztus eleji japán és amerikai fesztiválokkal, így több ott turnézó előadót sikerül a Szigetre csábítani.

Hogy a döntés helyes volt, azt a jegyeladási adatok is igazolják - tette hozzá.

A már bejelentett nevek mellett fellép az Outkast, a Manic Street Preachers, valamint a The 1975 is, a már ismert fellépők sorában pedig ott van például a Prodigy, Lily Allen, a Bonobo, a Skrillex, a Die Fantastischen Vier, Brody Dalle, a Bastille és Calvin.

Az elmúlt tíz évben megötszöröződött az európai zenei fesztiválok száma, ugyanakkor a „menő zenekarok" mennyisége stagnál. A Sziget a fellépőkön kívül azzal tud vonzó lenni, hogy olyan körülményeket, szolgáltatásokat és egyéb kínálatot nyújt, ami összességében válik különlegessé.

A fesztivál mára Magyarország első számú turisztikai attrakciójává vált, kétszer annyian jönnek ide, mint például a Forma-1-re .
Idén már a nulladik napon teljes értékű nemzetközi programot tartanak több színpadon számos neves fellépővel - úgy mint az Anti-Flag, a Ska-P, a Queens of the Stone Age -, és ekkor lesz Opening Show is a Deadmau5 közreműködésével, A mínusz egyedik programját még még szervezik, miután egy világsztár visszamondta a fellépést.

Idén több új helyszín alakítanak ki,  a woodstocki fesztivál 45. évfordulója apropóján megépítik a Tábortűz színpadot, ahol utcazenészek adhatják elő a rocktörténet legjobb számait. A vasfüggöny lebontásához kapcsolódik a Magic Mirror sátor programja, ahol Európa egyik legfontosabb artistaműhelye, a Base Berlin segítségével különleges akrobata és artista produkciók lesznek láthatók.

A világzenei színpad, a roma sátor, az afro-latin színpad és a hungarikum falu egyesülésével létrejön a Világfalu, ott lép majd színpadra mások mellett a mali Terakaft, az izraeli Oy Division, a kanadai Kobo Town, a dán Sexican és a hazai élvonal. A honi könnyűzene képviselőinek ismét szabadtéri színpad ad helyet: a Petőfi Rádió VOLT Fesztivál színpadon például a Kiscsillag és a Brains is játszik, 23 óra után pedig akusztikus koncerteket élvezhet a publikum, olyan előadókkal, mint az And Friends vagy a Budapest Bár.

Újra felállítják a Sziget Eye óriáskereket az Erzsébet téren – Az építményt ezúttal azonban nem viszik ki a Szigetre, májustól szeptemberig a belvárosban marad, de azért fesztivál területén is lesz – egy kisebb – óriáskerék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.