Szerdától látható a Krisztus Pilátus előtt

Helyére emelték Munkácsy Mihály nagyméretű alkotását, a Krisztus Pilátus előtt című képet pénteken a debreceni Déri Múzeumban. A rendkívüli körültekintést igénylő műveletet Szentkirályi Miklós restaurátor irányításával, helyi tűzoltók segítségével végezték el a múzeum munkatársai.

Ezzel ismét együtt van Debrecenben Munkácsy Mihály híres trilógiája: a Kanadából július végén megérkezett Krisztus Pilátus előtt, valamint a múzeum tulajdonában lévő Ecce Homo és a Pákh Imre Amerikában élő gyűjtő tulajdonát képező, de örökös debreceni letétbe helyezett Golgota.

Tûzoltók segítségével helyére emelik Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus elõtt címû festményét


Lakner Lajos, a Déri Múzeum igazgatója az elmondta: a három képet először augusztus 19-én tekintheti meg együtt a nagyközönség. Még lakkozási munkákat végeznek a festményen, majd letakarják, hogy a többi alkotást a múzeum látogatói addig is megtekinthessék - tette hozzá.


A három kép utoljára 2002 és 2007 között volt együtt látható Debrecenben. A Krisztus Pilátus előtt című alkotást 2007 decemberében szállították vissza Kanadába, ahol azt 2008 tavaszán bemutatták, majd feltekert állapotban raktározták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.