Szentgyörgyvölgyi László lehet a Zeneakadémia új kancellárja

Szentgyörgyvölgyi Lászlót, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola kancellárját javasolták a Zeneakadémia megürült kancellári posztjának betöltésére, a felterjesztés a miniszterelnöki aláírására vár - jelentette be az emberi erőforrások minisztere egy pénteki budapesti sajtóbeszélgetésen az MTI kérdésére válaszolva.

Balog Zoltán elmondta: Szentgyörgyvölgyi László megpályázta a Zeneakadémia kancellári pozícióját, és mivel Gyöngyösön jó munkát végez, és sok felsőoktatási tapasztalattal rendelkezik, a tárca támogatja a kinevezését.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert Orbán Viktor miniszterelnök április 30-ával visszavonta Kupper Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem december végén kinevezett kancellárjának a megbízatását. A döntés indoka, hogy a rektor és a kancellár együttműködésének hatékonysága nem alakult az elvárásoknak megfelelően, és az így kialakult konfliktusos helyzet, illetve annak következményei terhelték az intézmény működését - írta akkori közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkársága.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.