Versőrök strázsálnak Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem tizenharmadszorra rendezi meg Egyetemi Tavasz című programsorozatát, amely hagyományosan az intézmény korábbi névadója, József Attila születésnapján, azaz a Költészet Napján kezdődik. A  szervezők öt héten át 60 helyszínen, 250 programot kínálnak városszerte.

A Vers délben című program keretében minden hétköznap a Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent Györgyi szobornál mond, olvas vagy ad elő verset egy-egy egyetemi vagy szegedi polgár. Ugyanezen a napon tiszteleg az egyetem egykori diákja és korábbi névadója József Attila előtt születésének 111. évfordulóján a József Attila 1-től 1-ig programmal.

A Költészet napján az „őrt állok, mint mesébe" mottójú programon a szegedi felsőoktatási intézmény úgy idézi meg egyeteme egykori diákját, hogy délután 1 órától hajnali 1 óráig folyamatosan olvassák verseit. Óránként váltják egymást különböző egyetemi és városi szervezetek, csapatok, közösségek. Minden órának van „versőre", aki óvja, vigyázza, szervezi a verselés folyamatosságát. A felolvasásba természetesen bárki bekapcsolódhat.

Néhány a kiemelt programok közül: a Rájátszás a Végül angyalok című esttel érkezik a Belvárosi moziba április 7-én. A Móra Ferenc Múzeumban háromnapos fotós workshopot tartanak április 8. és 10. között. A XIII. Egyetemi Tavasz és egyben az Egyetemi Fotópályázat anyagából összeállított kiállítás megnyitója április 11-én, hétfőn este 6 órakor lesz az SZTE Rektori Épület átriumában.

A Somogyi-könyvtárban Kelcz Dávid és Jerkus Koppány zenés irodalmi estjét rendezik meg április 13-án a Költészet Napja alkalmából. Slam poetry lesz a Rongy Kocsmában április 13-án szerdán. Varga Laura, Vizsolyi Lívia és Klebniczki György komolyzenei koncertjét április 14-én hallgathatják meg az érdeklődők az SZTE Rektori Épület, Dísztermében. Szilasi László és DJ Kő közös estje április 20-án lesz a Hungi Vigadóban.

Az SZTE Füvészkertben a Föld napját rendezik meg április 23-án. A Kisszínházban A fényíró álma címmel tekinthető meg Széman Richárd utcaszínházi fotókiállítása május 5-től. A Szent-Györgyi Albert Agórában az Universitas Szimfonikus Zenekar ad koncertet május 12-én.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.