Szándékosan unalmas filmet támogat a Filmalap

A Filmalap ma két új alkotás gyártásának támogatásáról adott hírt. Az egyik az elsőfilmes Szilágyi Zsófia Egy nap című játékfilmje, amelyre 62 millió forintot adtak.

Szilágyi Zsófia 2007-ben végzett a Színművészetin Enyedi Ildikó és Gothár Péter osztályában. A Filmalap közleménye szerint filmjében egy nap átlagos rutincselekedeteinek bemutatásával párhuzamosan a "halasztásra ítélt pillanatokból" bontakozik ki a dráma.

A rendező úgy nyilatkozott, hogy a film „egy szinte hiperrealista kísérlet arra, hogy végig lehet-e csinálni egy nő egyetlen napját úgy, hogy az unalmasnak tűnő, általában kikerülésre szánt részleteket, nem kerüljük ki, nem intézzük el egy jelzésszerű montázzsal egy "izgalmasabb" és fordulatosabb cselekmény kedvéért. Végigcsináljuk, ahogy a főhős is végigcsinálja, és az "érdekesebb" történet a háttérben marad”.

Az elismert dokumentumfilmes, Almási Tamás (Sejtjeink, Puskás, Tititá) tokaji aszúról szóló filmje 30 millió forint támogatást kapott. A Folyékony arany című filmben "Almási Tamás és alkotótársai arra vállalkoznak, hogy mai történetek által bemutassák a tokaji borászok mindennapi küzdelmeit és a megszállott várakozást, mely a világhírű aszú készítését kíséri. A dokumentumfilm hősei a borvidék legelszántabb borászai, akik nem fogadják el a világ bornagyhatalmai által rájuk kényszerített statisztaszerepet. Életüket teszik fel arra, hogy a világ legjobb desszertborát elkészítsék és helyreállítsák a borvidék egykori hírnevét. A film Tokaj elfeledett tündökléséről és lehetséges újjászületéséről szól."

A forgatás az idei szüret alatt kezdődik, a film a tervek szerint 2018-ra készül el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.