Szabolcs utcai víziók

Szabolcs utcai víziók címmel nyílik kiállítás a XIII. kerületi polgármesteri hivatal Városház Galériájában (XIII., Béke tér 1.), melyen a műegyetem építészhallgatóinak munkáiból rendeznek. A tárlat megnyitója november 8-án 11 órakor lesz.

A XIII. kerületi Szabolcs utca folyamatosan alakult át az elmúlt években: itt található a nemrég felújított kerületi rendőrkapitányság, s elkezdődött a környék rehabilitációja az utca szinte teljes hosszában. Jóllehet új épületeket húztak és húznak fel, s egy-egy helyen megindult a köztéri rendezés is, de a környéken hátra vannak még a bvalóban érzékelhető változások.

Amellett, hogy több katonai objektum is található, az egyik legnagyobb kérdés kétségkívül a néhány éve bezárt Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem jövőbeni sorsának rendezése lehet. Az ingatlanegyüttes hatalmas területen áll, több, műemlék-jellegű épülettel, melyek azonban az állam tulajdonában vannak. Így a kerület feladata „csupán” a rendezési terv megalkotása lesz, ehhez nyújthat segítséget a mostani ötletbörze. Emellett a Nyugati pályaudvar külső területe melletti területek is rendezésre várnak.

A Városház Galéria kiállítását Pálfy Sándor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszékének vezetője nyitja meg. A tárlat november 16-áig, munkaidőben tekinthető meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.