Díjaz a Summa Artium - íme az esélyesek

Hét év után most először nem talált támogatót az üzleti élet és a kultúrszféra összefogásával született, legjobbnak tartott projektek bemutatására és megünneplésére a kultúra magántámogatásának növekedését ösztönző Summa Artium. A díjakat azonban átadják, íme az esélyesek listája.

A Kortárs Művészetért díjra a fiatal tehetségek, alapítványok, egyesületek, zenekarok, művészek felkarolásáért,
rendezvények sok éven át folytatott támogatásáért a Béres Gyógyszergyár Zrt., a Veszprémfeszt sok éven át való bőkezű támogatásáért, egy átlátható, sok elemű mecenatúra és szponzoráció huzamos fenntartásáért az E.ON Magyarország, a Vígszínház huzamos és jelentős szponzorálásáért, a MASZK színészegyesület és frissen végzett színészek sok éve tartó támogatásáért pedig a Teva Gyógyszergyár Zrt. esélyes – közülük választanak majd.

Az Év patrónusa elismerésre Lakatos Pétert és Csiby Évát (egy műemlék mozi feltámasztásáért, az Átrium Film-Színház létrehozásáért, nagy összegű készpénz és több száz munkaóra adományozásáért), Orlai Tibort (a Színikritikusok Díja gálaest háromszori megrendezéséért, amelyet pénztámogatása és lelkes önkéntes munkája tett lehetővé) és Sándor Annát (a Spinoza Ház létrehozásáért, a színházi program menedzseléséért és szponzorálásáért) tartja legérdemesebbnek a Summa.

a Projekt kategóriában két aspiráns szerepel, a Fashion Days Shopping Zrt. – Streetfashionbudapest.hu, amely a Street Fashion Múzeum – Utcai divat egykor és ma című kiállítás támogatásáért érdemelné meg a díjat és a MasterCard-Katona József színház duó, a Katona József Színház előcsarnokának 21. századi átépítéséért, a K:antin nevű, Európában legelső kártyás kávézó létrehozásáért.

A díjakat 2013. március 21-én, a Budapest Music Center (IX. Mátyás utca 8.) Székfoglaló című megnyitó eseményén vehetik át a nyertesek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.