Star Wars: Az IMAX-ba a legnehezebb bejutni

Már most biztos, hogy bevételi rekordokat dönt a Star Wars – Az ébredő Erő. Magyarországon sosem adtak el elővételben annyi jegyet, mint J. J. Abrams művére: több mint 211 ezer belépő kelt el mielőtt egyetlen kocka lepergett volna a filmből.

Azt még nem tudni, hogy ez az idei legjobb nyitóhétvégét is jelenti-e egyben, mivel az elővétel egészen december 30-ig tartó előadásokra vonatkozott. Az idei csúcstartó a nyitóvíkend tekintetében egyébként eddig a Minyonok 209 205 nézővel. A rendszerváltás óta a csúcstartó a Csillagok háborúja II: A klónok támadása 248 934 nézővel. Ironikus: a rajongók ezt tartják miden idők legrosszabb Star Wars-epizódjának.

Legnehezebb bejutni az IMAX-előadásokra, ide szinte percekben mérhető, hogy elfogynak a jegyek. A december 31-ével kezdődő mozihétre még nem hirdették meg a műsort. Ez december 23-án derül ki valamikor napközben. A gyorsak és szerencsések ekkor nagy eséllyel tudnak majd IMAX-belépőhöz jutni.

Több mint huszonhétezer ember nézte meg az ország hatvanöt mozijában a Star Wars-filmet a péntek hajnali vetítéseken – tudtuk meg a film magyar forgalmazójától, a Fórum Hungarytól. A legtöbb éjszakai vetítés a Cinema City Arénában volt, összesen tizenegy. Itt még éjjel háromkor is kezdődött telt házas előadás az IMAX-teremben – tette már hozzá Buda Andrea, a Cinema City kommunikációs és marketingvezetője.

A moziláncban egyébként összesen országosan kilencvenhét éjszakai előadás volt, ebből ötvenkettő Budapesten. A rajongók betartották a mozisok kérését, senki sem jött az arcát eltakaró maszkban, de sokan vettek fel Star Wars-os pólót, vagy utánozták Leia frizuráját. A cég igyekszik kiszolgálni a rajongói igényeket: mától december 23-ig 2120 előadás lesz Az ébredő Erőből. Az azt követő héten hatszáz vetítés biztos, de a jegyvásárlás fényében ez folyamatosan bővül. Ha valaki szilveszterkor szeretne mozizni, hajnali kettőig teheti majd meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.