Soha nem politizált ennyire a mezőny

Kelemen Orsolya grafikus Magyar feeling című alkotása nyerte el a 15. ARC-pályázat első díját. A plakáton sportos fiatal anya szökken át egy szögesdrót kerítés felett, karjában kisdedével; a sarokban az olimpiai öt karika és a Budapest 2024 felirat díszlik.

Az úgynevezett Borz díjat, tehát a legborzongatóbb műért járó elismerést Gutema Dávid kapta Rémálom címet viselő munkájáért: emezen Vona Gábor és Orbán Viktor ábrázata olvad össze, az ekként képződött harmadik személy neve Vona Viktor. Soha nem volt ennyire politikus az ARC – hangzott el az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján, az Ötvenhatosok terén megrendezett idei óriásplakát-kiállítás megnyitóján.

Mint az ARC-mozgalom egyik kiötlőjétől, Geszti Pétertől megtudtuk, a Magyar álom alcímmel meghirdetett idei tenderre 1100 pályamunka érkezett, ezekből 94-et válogatott be a zsűri. A téren önálló plakátként 80 mű látható szeptember 27-ig. Geszti elárulta: az idén különösen nehéz volt előteremteni az anyagiakat a rendezvényre, mert – mint hozzájárulást kérő szórólapjukról is kiderül – „számos piaci cég nem támogatja, nem meri felvállalni azt a fajta szabadságélményt, amit az eddigi kiállítások mutattak fel”.

A plakátkiállításon Kelemen Orsolya Magyar feeling című alkotása
A plakátkiállításon Kelemen Orsolya Magyar feeling című alkotása
Koncz György

Támogatóiktól ugyan több mint két forintot gyűjtöttek össze, de kétmillió még mindig hiányzik. A szervezők azt sem veszik jó néven, hogy a hosszas egyeztetés után az utolsó pillanatban kiderült: valami rejtélyes oknál fogva 2000 négyzetméterrel kisebb lett a kiállítóterük, mint tervezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.