Snétberger turnéra indul

A Kossuth-díjas Snétberger Ferenc áprilisban turnéra indul új triójával, melyben két legendával, Anders Jormin svéd bőgőssel és az amerikai avantgárd dobossal, Joey Baronnal játszik együtt.

Április 17-én Zalaegerszegen, 18-án Sopronban, 19-én pedig Budapesten, a Zeneakadémián adnak koncertet.

Snétberger Ferenc pályája bő három évtizede tart, s lendületéből mit sem vesztett. Tehetségéből adódóan akár gitározhatott volna úgy is, mint Al Di Meola vagy George Benson, hiszen minden szükséges tudás a kezében volt hozzá. De ő a nehezebb utat választotta: saját hangot keresett.

Új triójában - amellyel most készül az ECM kiadónál lemezfelvételre - két legendával játszik együtt: a Charles Lloyd, Tomasz Stańko és Bobo Stenson partnereként is ismert svéd bőgőssel, Anders Jorminnal (a Göteburgi Egyetem tanárával), valamint az amerikai avantgárd dobossal, Joey Baronnal, aki John Zorn együttesének meghatározó tagja, de játszott Bill Frisell-lel, John Scofield-del, Al Jarreau-val és Dizzy Gillespie-vel, illetve a popzene olyan ikonjaival, mint Michael Jackson vagy David Bowie.

Az áprilisi koncertek így hát igazi zenei csemegének ígérkeznek, amivel a magyar közönség találkozhat elsőként a világon - írja a fidelio.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.