Semmittevés helyett

Harmonikadallamok, csipkecsodák öntöttvasból, vagy épp klasszikus zene - a szombati kulturális programokból válogattunk.

A politikus, újságíró, lapalapító, naptár- és kalendárium szerkesztő, szépíró és fordító Benedek Eleket mutatja be mától látható emlék-kiállításán a Széchényi Könyvtár. A tárlat apropója: 150 éve született az elsősorban meseíróként- és gyűjtőként ismert szerző.

Öntöttvas csipkecsodák - Válogatás a Korompay család öntöttvas gyűjteményének 19-20. századi anyagából címmel látható kiállítás mától a Tatabanyai Múzeumban.

Marokkói Tavasz címmel rendeznek koncertet a The Gift című sorozat keretében este nyolctól: előzenekar a Chabalan, utána Karim Ziad Ifrikya játszik a Trafóban.

Újra Orosz Zoltán Klub a Kultúrkúriában (II., Templom utca 2-10.): Orosz Zoltán és barátai, Horváth Kornél (ütőhangszerek), Lattmann Béla (basszusgitár), és Sipeki Zoltán (gitár). Önfeledt improvizációt ígérnek a világ nagy harmonikaszerzőinek műveire és saját dallamokra. A program este hét órakor kezdődik.

Az Óbudai Danubia Zenekar ad hangversenyt a Művészetek Palotájában, műsoron Bartók Magyar képek zenekarra, Gyöngyösi Levente Rainer Maria Rilke versei nyomán komponált Verkündigung című műve és Dohnányi I. szimfóniája szerepel. Az est karmestere Héja Domonkos, a zenekar művészeti vezetője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.