Sárkányok veszik be Zebegényt

Szeptember 19-20-án rendezik meg az ötödik Zebegényi Sárkányfesztivált. A Börzsöny által körülölelt 1200 fős falu legmagasabb pontján, a Sárkánydombon az esemény hagyományaihoz híven idén is lesz közösségi sárkányeregetés, sárkányépítő műhely, levegőből fotózás, fűben hempergés, emellett – a szervezők ígérete szerint – lesz tücsökciripelés és szél is. Meg lámpások, kiállítások, workshopok, vásárok, gyermekfoglalkozások.

„Még bőven van időd elkészíteni saját sárkányodat otthon, de ha félsz a csalódástól, a helyszínen sárkányépítő műhelyben rakhatod össze a röptetni valót. Ha fanatikus sárkányozó vagy akkor is emberedre akadhatsz, hiszen eddig minden évben volt szerencsénk körünkben üdvözölni a sárkány.info profi csapatát, akik őrületesen sok és nagy sárkánnyal érkeznek hozzánk rendszeresen, és nagyon szeretik megfertőzni a résztvevőket kedvenc hóbortjukkal” – írják a Zebegényi Sárkányfesztivál szervezői az esemény Facebook-oldalán, ahol a teljes program böngészhető.

Ízelítőül: szombaton föllép a DAS Trio, a Windsingers, a Spacetaxi, a Gyík Zenekar és az Óperentzia, vasárnap Gryllus Vilmos mellett Kubinyi Julit, Miyout és Vodit láthatjuk a színpadon.

A fesztiválra a belépés ingyenes, de 500, 1000 és 2000 forintos támogatói jegyek kaphatók a helyszínen, ezek megvásárlásával „nagyon boldoggá lehet tenni a szervezőket, akik önkéntes alapon, malacperselyek feltörésével teremtik meg a fesztivál infrastrukturális és egyéb, a háttérben meglapuló igényeit.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.