Sandpeople, Amoeba és Drastik Putto az Akváriumban

Konkrét minifesztiválnak ad otthont hétfő este az Akvárium: a rezidens hétfői partisorozat, a városszerte legendásnak mondható Monday Session 21-i fordulóján lesz alterpop, soulba oltott wonky, és persze lesz kőkemény utcahiphop, egyenesen Amerikából.

A következő Monday Session este kilenckor kezdődik, amit most tényleg érdemes komolyan venni, a szervezők a zsúfolt programra hivatkozva hajszál pontos kezdést ígérnek. A Kispál és a Borzból, valamint a Kiscsillagból is ismerhető Mihalik Ábel legújabb projektje, a Drastik Putto hozza el az Erzsébet térre első, Bosszúból Galamb című lemezét, hogy bemutassa jól. Mihalikot ráadásul most nem alapértelmezett helyén, a dobok mögött, hanem gitárral a kezében láthatjuk. A Drastik Putto billentyűit Bubernyák Zoltán, a basszusgitárt Borbély Mátyás, a dobokat pedig Nagy Zsolt kezeli. Lesznek azért vendégek is, a carbonfools-os Fekete István gitározik és vokálozik majd, de a Kéknyúl Hammond Bandből ismert Csókás Zsolt sem hagyja otthon hangszerét.

Tizenegykor az Amoeba lép színpadra. A trióról egyöntetű elismeréssel szok beszélni a fővárosi földalatti élet, egyesek még a „hiánypótló” jelzőt sem érzik túlzásnak, amennyiben ezernyi stílus olvad össze a zenekar szerzeményeiben, görcsöktől abszolúte mentesen adják a jazzt, a hiphopot, a soult, a mindent. Demokratikus zenekar ez, amennyiben Sabák 'Dizko Stu' Peti elvetemült ötleteit olykor nemcsak kiegészíti, de alaposan felül is bírálja Boros Levente és Sági 'Vanis' Viktor, ehhez egyebek mellett dobot, gitárt és kütyüket alkalmaznak előszeretettel. Az Amoebát ezen az estén Judie Jay tesz még színesebbé.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Meg a Sandpeople, az átvezető közös jam közben, saját műsoruk előtt. Az Al-One, Dj Spark, Goldini, OnlyOne és Illmaculate alkotta négyes az Amoeba után igazi kegyetlen stílusguillotine-szettel borzolja a budapesti közönség idegeit. Tiszta szerencse, hogy épp a fővárosban járnak, így ki nem maradhatnának egy jó Monday Sessionből. A koncertek után a házigazdák, az S*10 kiválóságai, Fantom AZ, Vanis és mr. Masters pakolgatják a lemezeket. A vetítésfelelős pedig LOBOT mellett ezúttal URBANIZER lesz. Mindez ingyen.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.