Rúzsa Magdi lóra pattan

Trokán Nóra, Rúzsa Magdi és Szöllősi Györgyi is részt vesz a szeptember 15. és 18. között tartó Nemzeti Vágtán Budapesten. Sőt: Fábry Sándor is.

Rajtuk kívül Hajas László, Kaszás Géza, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Bebe, és Rékasi Károly is vállalta a szeptember 18-i megmérettetést. A közismert embereket komatállal kérték fel a részvételre, így a jótékonysági sztárfutamra, a kocsitoló és fogathajtó versenyre, valamint a dámalovaglásra - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön.

A Nemzeti Vágta idén a Rákóczi-szabadságharc két hősének, Bercsényi Miklósnak és fiának, Bercsényi Lászlónak állít emléket. A lovas fesztivál - melyet a Hősök terén és az Ötvenhatosok terén rendeznek - egyik újdonsága a kétlovas fogathajtó verseny. További változást jelent, hogy az elő- és középfutamoknak nemcsak az első, hanem a második és harmadik helyezettje is továbbjut, a döntőben pedig a második és a harmadik helyezett is részesül pénzjutalomban. A versenyszabályzat alapvetően nem változott: a legfontosabb a versenyzők és a lovak  biztonsága, valamint a versenyen az esélyegyenlőség biztosítása. Ezért bármilyen település indíthat lovast az előfutamokon, az ismeretlen származású lovakat pedig kizárják a versenyből.

Az esemény programjai között kocsitoló verseny, díjugrató verseny, lovas bohóc bemutató, akadályvágta és jótékonysági sztárfutam szerepel, az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, országkonyha, kézműves és népművészeti bemutatók szórakoztatják a fesztiválra kilátogatókat.

Nemzeti Vágta
Nemzeti Vágta
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.