Rudolf Péter: Soha nem igazítom a cselekedeteimet az érdekeimhez

Március 15-én, a megújuló Duna tévén debütál Rudolf Péter nagyszabású, hatrészes tévésorozata, a Kossuthkifli. A Fehér Béla regényéből készült kosztümös széria 816 millió forintos költségvetéssel készült, és az MTVA-tól szabad kezet kapó Rudolf szerint vizuálisan valami egészen újat hoz majd.

Nem kétséges: ezer ember dolgozott a Kossuthkiflin, amely az MTVA talán eddigi leginkább értékteremtő beruházása volt. Közben a köztévé éppen átalakul, hullik szét, ki tudja, hányan látják majd a sorozatát is a Duna TV-n. Sokak szerint a helyzete Mephistóval analóg eset.

Rudolf Péter
Rudolf Péter
Teknős Miklós / Népszabadság

Mit gondol?

Nem tudom kik ők, a sokak. A környezetemben élők tudják, ki vagyok, hogyan gondolkodom. Ezekre a kérdésekre valójában nem lehet válaszolni. Ha belekezdek, védekeznem kell, ráadásul homályos célozgatásokból álló vádat fogalmaz egy ismeretlen massza, a sokak. Lehet, hogy egyszerűen magukból indulnak ki. Nincs fantáziájuk arra, vagy csak elfelejtették, hogy másként is lehet létezni. Soha nem dörgölődztem a hatalomhoz! Ha karrierista lennék, az elmúlt két évtizedben sokszor kerülhettem volna pozícióba. Nem izgat a hatalom. Feladatok izgatnak. Hiszek ügyekben, és azokat képviselem. Tisztességgel. Becsvágy van bennem, de a megszállottságig tartom magam ahhoz az egyszerű tervemhez, hogy soha ne igazítsam a mondandómat és a cselekedeteimet az érdekeimhez. Egyszerűbben: mondom, amit gondolok. Nem zárhatjuk ki, hogy ez üdítően is hathat ebben a környezetben.

A teljes interjú a Népszabadság március 7-i számában jelenik meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.