Rosszullét helyett

Mit tegyen a Nick Cave-rajongó, ha már ötször látta a 20 000 nap a földön című filmet, kívülről fújja az összes albumot, és szenved az elvonási tünetektől? Szerezzen be néhány hányózacskót. Nem tévedés: az ausztrál művész ezekre írta legújabb könyvét, a The Sick Bag Songs című művet.

A színes könyv 44 darab hányózacskó fotóját tartalmazza, amelyeket Cave a turné repülőútjai során írt tele. Valamennyi állomáshoz készült limitált kiadás is a könyvből – vélhetően nem sok maradt már, hiszen csupán tíz-tíz darabot nyomtattak belőlük. Ezek mindegyike egyedi darab: Cave saját kezű jegyzetei is megtalálhatók bennük, az ajándék hangoskönyv pedig – amelyen a szerző maga olvassa fel a művet – míves vinillemezeken érkezik a csomaghoz.

Cave-nek ez a hatodik kötete, s a formátumhoz hasonlóan a terjesztése is rendkívüli: közvetlenül tőle rendelhető meg, a kötet honlapján keresztül. Hogy a multimédiás tartalom még teljesebb legyen, a szerző öt kisfilmet is készített, ezeken a könyv történetét meséli el. A videókat ugyanaz az Iain Forsyth–Jane Pollard-páros rendezte, amelyik a 20 000 nap a földön című, hazánkban is vetített mozifilmet. A könyv normál kiadása 30 fontba, a limitált huszonkettő azonban 750 fontba kerül, azaz mintegy 310 ezer forintnak megfelelő összeget kér a művész. Bónusz: az egyedi példányok mellé jár egy valódi hányózacskó is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.