Rómeó és Júlia az egerek között

A debreceni Csokonai Színházban ötszáz hátrányos helyzetű gyermek előtt adják elő Shakespeare halhatatlan szerelmi történetét. Csakhogy a főszereplők ezúttal fehér és szürke egerek, akik a családi tiltás ellenére egymásba szeretnek. 

Több mint ötszáz hátrányos helyzetű gyermeket lát vendégül az Egerek című zenés mesejátékra a debreceni Csokonai Színház. A kezdeményezés támogatója a mesejátékot megálmodó Karaván Művészeti Műhely - tájékoztatta tudósítónkat Vajland Judit, a teátrum sajtóreferense.

Az Egerek Romeó és Júlia története fehér és szürke egércsaládok között, a konfliktusforrás a szőrszín különbözősége, mássága. A két eltérő család gyermekei, Soma és Fruzsina – mint Shakespeare drámájában – első látásra egymásba szeretnek, és elkezdődik a konfliktusok sora. Urbán Gyula állatmeséje észrevétlenül neveli a gyerekeket a jóra, a békés egymás mellett élésre, a kölcsönös tiszteletre. 

Vajland Judit elmondta: a zenés gyerekdarabra számos oktatási intézmény, így a halmozottan sérült fiatalok nappali ellátását végző Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség Immanuel Otthona, a tehetséggondozással és személyiségfejlesztéssel foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány és Művészeti Iskola is meghívást kapott.

A sajtóreferens hozzátette:  az öt színház koprodukciójában készült gyerekdarab január 18-tól január 29-ig több alkalommal látható, a debreceni színház előadásonként harminc hátrányos helyzetű gyermeket fogad. Az Egerek első hat előadására debreceni, derecskei, bagaméri, hajdúnánási, hajdúböszörményi és tiszaörsi diákok érkeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.