Roma kultfeszt a kertben

A Roma Ikon Fesztivál célja, hogy felhívja az emberek figyelmét:nem kellene sztereotípiákban és mások sémái alapján gondolkozni, egyszerűbb volna békében együtt élni. Roma és nem roma zenekarok örömzenéje, kiállítások és filmvetítés várja az érdeklődőket a Dürer kertben. Videó

Igazán különleges élményben lehet részük azoknak, akik október 10-én a Dürer-kertbe látogatnak. A Roma Ikon Fesztivál keretében ugyanis ismert roma és nem roma zenekarok mutatják meg egészen új oldalukat. A Jazz'n da City, a Maszkura és a tücsökraj, a Colorstar, Palya Bea és Dés András Öröm duója, a Heaven Street Seven és a Karaván Família, valamint a Magna Cum Laude ugyanis nem a saját, megszokott stílusukban zenélnek majd, felcsendülhetnek ugyan a jól ismert slágerek, csak épp cigányzenei köntösben, de az is előfordulhat, hogy közkeletű roma nótákat hallhatunk a zenekarok saját hangszerelésében.

A fesztivál célja, hogy a nem roma társadalom ízelítőt kapjon a kisebbség kulturális értékeiből, a koncerteken túl alkalmunk lehet egy kicsit a hétesi, azaz Magyarország egyik legszegényebb ózdi roma telepén élő gyermekek szemszögéből látni a világot a szociofotók segítségével, élvezhetjük a fényfestészet varázslatát, és megnézhetjük Bódis Kriszta két filmjét, az Amari krist és a Báriséjt.

Jegyeket elővételben 3000, a helyszínen 3900 Ft-ért vásárolhatunk, a bevételek egy részéből a Bódis Kriszta által fémjelzett integrációs modellprogramban részt vevő hétesi telep tehetséges gyermekeit támogatják. A program körülbelül 80 családot, és mintegy 400 gyermeket érint.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Mindenképpen izgalmas produkciókra számíthatunk október 10-én, ezt a HS7 basszusgitárosa is megerősíti. Ők a Karaván Famíliával karöltve lépnek majd színpadra, és biztosítanak mindenkit, hogy görcs nélküli, színtiszta örömzenére számíthatunk majd. A szervezők eltökélt célja rendszeresíteni a fesztivált, és a legközelebbi alkalomra megpróbálnak egy kicsivel nagyobb helyet keresni, hogy minél többen és minél kényelmesebben elférjünk.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.