Jó kis játékfilmek a Csokiból

Rövidfilmszemlére hívja a publikumot péntek délután négy órára a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) az Akadémia utca 11-be. A filmeket a rákospalotai Csokonai Művelődési Központ közreműködésével készült alkotásokból válogatták.

A Csokonai Művelődési Központ (közkeletűen: Csoki) által négy alkalommal megrendezett Rákospalotai Rövidfilm Szemlén a Lőrincz Nándor és Nagy Bálint által rendezett 180/100 című alkotást, Tóth Barnabás Újratervezését, valamint a Szirmai Márton rendezte Minimál 2013-at és az ugyancsak általa jegyzett Legenda című mozit vetítik le. 

A Központ három éve készít kisjátékfilmeket. 2011-ben két mozi készült el: Szirmai Márton Legenda című alkotása (operatőr: Pohárnok Gergely) és a 180/100 című mű. 2012-ben már három filmet forgattak (Bouandel Doraya: Kanapé, Tóth Barnabás: Újratervezés, Lakos Nóra: Nagyanyám köldöke). Tavaly 69 pályázatból 4 film foroghatott: Szirmai Márton Minimál, Kerékgyártó Yvonne Marika nem cica, Kölcsey-Gyurkó Levente Gömbakác és Szentpéteri Áron Nagymosás című munkája.

Több filmjük díjat is nyert már. A Legenda Aranyszem operatőri díjat kapott, a 180/100 alkotói a Kassai Filmfesztivál Fiatal művész díját vihették haza, az Újratervezés Magyar Filmkritikusok Díját, az év legjobb kisjátékfilmje c. elismerést, a szöuli Asian International Short Film Festival közönségdíját és az indianapolisi Heartland - Truly Moving Pictures fesztivál a Best U.S. Premiere as a Short Film díját.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.