Rocky Horror

A Rocky Horror Picture Show megkerülhetetlen kulturális jelenség, negyven éve műsoron tartják. Az évfordulóra a Fox beje lentette: a már tíz éve dédelgetett remake (újraforgatás) tévés produkcióként idén biztosan elkészül. A rajongók jó részét sokkolta a hír.

A RHPS a semmiből nőtt ki. A Riff Raffet alakító Richard O’Brian dobott össze néhány dalt, ebből lett a musical, amit először egy kis, 60 fős színházban mutattak be.

A filmváltozatba beszálló Fox stúdió két opciót kínált Jim Sharman rendezőnek: vagy gigantikus költségvetést kap, és a legnagyobb rocksztárokkal forgat, vagy minimális büdzsével az eredeti stábjával vág bele. Az utóbbit választotta, megtartva a főszerepben a zseniális Tim Curryt és a szellemi vezér O’Briant, csak két amerikai színészt kellett szerződtetnie, például a fiatal Susan Sarandont.

A filmet 1975-ben mutatták be, óriásit bukott. Sokan felháborodtak a nyíltan ábrázolt (transz)szexualitás miatt. A mű ennek köszönhette későbbi kultuszát. A mozik száműzték a polgári előadások műsorsávjából, átkerült felnőtt kategóriába.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.