Richard Gere életműdíjat kap Karlovy Varyban

Richard Gere életműdíjat kap az idei jubileumi, 50. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban – jelentette be Jirí Bartoska, a filmfesztivál igazgatója. Közép-Európa egyetlen A kategóriás filmszemléjét július 3. és 11. között rendezik a nyugat-csehországi fürdővárosban.

A jubileumi filmszemlét Oren Moverman Time Out of Mind című filmje nyitja meg, amelynek Richard Gere a főszereplője. A film egy New York-i hajléktalanról szól, akik újra keresi az utat lányához, és bemutatóján Richard Gere mellett Jena Malone amerikai színésznő és énekesnő is jelen lesz.

Gere és Malone mellett a filmfesztivál idején Karlovy Varyba látogat Sean Ellis rendező, Jamie Dornan színész, akik filmet terveznek forgatni Reinhard Heydrich, a cseh protektorátus náci helytartója ellen a 2. világháború idején Prágában elkövetett merényletről. A film munkacíme Anthropoid (a Heydrich elleni merénylet fedőneve) és a forgatás várhatóan már júliusban elkezdődik. A fesztivál vendége lesz George A. Romero rendező és producer is.

A fesztiválon három magyar filmnek lesz bemutatója: Horváth Lili első játékfilmje, a Szerdai gyerek és Nemes Gyula Zero című alkotása a szemle East of the West versenyprogramjába kapott meghívást, Szabó Mátyás Határ című diplomafilmje pedig a Future Frames elnevezésű rövidfilm-válogatásban lesz látható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.