Rhoda Scott újra Budapesten

A Hammond orgona mezítlábas királynője: így is nevezik Rhoda Scottot, aki december 23-án az újlipótvárosi RAM Colosseumban ad karácsonyi koncertet. Magyarország szereti Rhoda Scottot - az érzés kölcsönös: többször nyilatkozott sajátos kötődéséről a magyarokhoz, a Kodály módszerhez, Bartókhoz, Pege Aladárhoz.

A szervezők hazánkban tőle még sosem látott és hallott programot ígérnek, ami eséllyel teljesül is. A színpadon Rhoda Scott mellett egy énekesnő és egy egész gospel kórus is ott lesz majd, így együtt adják elő a legnagyobb és legkedveltebb karácsonyi gospeleket. A jó öreg Hammonddal, persze.

Rhoda Scott

Rhoda Scottnál családi adottság a gospel iránti szenvedély, hiszen egy lányaként nőtt fel New Jerseyben. Szinte törvényszerű. hogy a templomi kórusban kedzett először zenélni, ahol egyébként az édesanyja zongorázott.

Öt testvére közül ugyan senki nem ment egyházi pályára. mégis mindannyian óriási spirituális erőt örököltek szüleiktől. E szellemiségnek is köszönheti Rhoda Scott, hogy különösen közeli kapcsolatot ápol a templomi énekekkel.

A sztár több mint három évtizede Franciaországban él, ahol ugyancsak szívesen játszik a templomokban, sőt a művészetre fogékonyaknak workshopokat is tart.

Rhoda Scott nem először jár Magyarországon, először a hetvenes évek elején, legutóbb pedig az idén tavasszal játszott hazánkban. Nem csak a fővárosiak örülhettek koncertjének: az Orgonák csatája című, Varnus Xavérral közös produkciója a Dohány utcai Zsinagóga és a Papp László Budapest Sportaréna mellett Debrecenben és Miskolcra is eljutott - minden koncert telt házzal ment. Magyarország tehát szereti Rhoda Scottot - az érzés kölcsönös: többször is nyilatkozott sajátos kötődéséről a magyarokhoz, a Kodály módszerhez, Bartók Bélához és Pege Aladárhoz.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.