Reneszánsz élménybirtok épül Bikalon

Bikalon 7,5 hektáron reneszánsz élménypark épül a Puchner Kastélyszálló szomszédságában. A gigantikus beruházás nem csupán Magyarországon, hanem Kelet-Közép Európában is egyedülállónak számít. A történelmi élményparkot korhű ruhába öltöztetett lakókkal népesítik be, akik már meg is kezdték a gyakorlást.

Az hamarosan megnyíló Baranya megyei élménybirtok óvárosában kap helyet a kőfaragó, a pénzverő, a fafaragó, a papírkészítő, a pék, a marcipánkészítő, míg a melleztte épülő középkori falu ad otthont a kovácsnak, a kosárfonónak, a fazekasnak. Lesz továbbá lovagi küzdőtér és madaras színpad is. A középkori templom ad helyet a lovaggá ütési és apródavatási ceremóniáknak, a főtéren a reneszánsz kor vásári mutatványosai, komédiásai szórakoztatnak, de akár szemtanúi lehetünk egy birói- vagy népítéletnek is.

E rekonstruált reneszánsz világot 130 vendéglátásban dolgozó, 30 kézműves, 15-20 lovas, 20 animátor, 10-15 színész, 3-5 solymász népesíti majd be korhű ruhákban. "A műsorok animátorainak képzése már egy éve folyik, januárban megérkeztek, és már megkezdték a felkészülést a bemutatók lovai is, ők bizonyára a gyerekek egyik legnagyobb kedvencei lesznek" - mondja Kollár László, a Reneszánsz Élménybirtok megálmodója és tulajdonosa. - A ruhák, az épületek megtervezésekor egyaránt ügyeltünk a részletgazdagságra, éppúgy, ahogy az egyes tematikus bemutatóknál."

Az épületek látszó felületeit bontott anyagból, régi téglából, bontásból származó hódfarkú cserépből, régi gerendákból építették meg, annak érdekében, hogy még korhűbb legyen a hatás. 

A 2,5 milliárdból megvalósuló teljes komplexum 2010 márciusában nyílik meg, de az érdeklődők már idén nyáron betekintést nyerhetnek a Reneszánsz Élménybirtok programjainak egy részébe. A szervezők ugyanis több főpróbát tartanak: június végére elkészülnek az óváros és a középkori falu épületei, az év második felében indul a reneszánsz palota és a főtér építése.

 

Épülő reneszánsz élménybirtok
Épülő reneszánsz élménybirtok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.