Rendhagyó osztályfőnöki órák tabutémákról a Puskin moziban

Olyan tabutémákat állítanak reflektorfénybe a Puskin moziban októberben induló, fiataloknak szóló előadás-sorozatban, mint az erőszak, a drog, a szexualitás vagy a kirekesztés; az adott problémák irodalmi és filmes feldolgozásait is beemelik a rendhagyó osztályfőnöki órákba.

A tájékoztatás szerint az októbertől jövő júniusig tartó előadás-sorozat fontos, de gyakran elhallgatott témákat dolgoz fel. Az előadások filmvetítéssel indulnak, majd a tizenévesek szakértő segítségével beszélgethetnek olyan kényes kérdésekről, mint a nem kívánt terhesség, az iskolai erőszak, az alkoholizmus vagy a pedofília.

A Budapest Film és a Móra Kiadó által közösen szervezett előadásokban olyan könyvek részletei is szerephez jutnak, amelyek a kiadó Tabu könyvek sorozatában jelentek meg a közelmúltban. A sorozatban a fiatalok életében előforduló elhallgatott témákról, megrázó történetekről szabadon szóló szépirodalmi műveket gyűjtöttek össze, mint amilyen Stéphane Servan Tűzkeresztség című, asszimilációról szóló műve vagy Charles Benoit Te... voltál című, a fiatalkori céltalanságot, nihilizmust bemutató írása.

A művészi alkotások felhasználásával a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok megismerjék azokat a filmeket és könyveket, amelyek valójában az ő problémáikról szólnak, valamint ráébreszteni őket, hogy az irodalom és a művészetek mennyire fontos segítséget jelenthetnek problémáik megértésében és feldolgozásában.

A vetítésekre és az azt követő előadásokra a szervezők iskolai osztályok, csoportok jelentkezését várják létszámkorlátozás nélkül, két héttel az adott előadás előtt.

Az érdeklődők további információt a www.tabukonyvek.hu weboldalon és a Facebookon (http://www.facebook.com/pages/Tabu-Konyvek) találhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.