Régi kabaréhősnők újra színpadon

Őnagysága kabaréja címmel Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike, a magyar kabaré történetének két nagy énekesnője öltözői civódását és persze korukat eleveníti meg Fráter Zoltán darabja a Petőfi Irodalmi Múzeum színpadán vasárnap.
A számos ismert kuplét feldolgozó zenés darab a PIM szabadtéri nyári fesztiválja keretében kerül színpadra Zakariás Éva (Medgyaszay Vilma) és Mérai Katalin (Vidor Ferike) előadásában. Medgyaszay a mindenkori nagyasszony, Vidor Ferike az örök cselédlány figurájával aratott sikert Nagy Endre kabaréjában. A női rivalizálás fortélyaira épülő játék során új életre kelnek a régi dalok, a pesti ember életformájának és életérzésének halhatatlan kifejezői.

1913-ban, Nagy Endre kabaréjának fénykorában Medgyaszay Vilma és Vidor Ferike országos hírű művésznők, de a kulisszák mögött a két művésznő régóta rivalizál egymással. A vetélkedés nemcsak a közönség kegyeiért, hanem a kabaré háziszerzője, Gábor Andor szívéért is folyik.

Medgyaszay a női trükkök sorozatát követi el, hogy az ő számai után a költő már ne tudjon Vidornak új verset írni. Már-már úgy tűnik, a nagystílű Medgyaszaynak kedvez a szerencse, amikor váratlan fordulat következik a kabaré életében...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.