Ráül a saját fejére

Ül egy ember a Fővárosi Nagycirkusz porondján, előtte dob, kezében kicsi fehér gumilabdák. A labdákat rápattintja a dobra, előbb csak lassan, finom ritmust kopogva így, aztán egyre gyorsabb tempójú, egyre pörgősebb dobszólót kerekítve a kislabdák pattogásaiból. A zsonglőrt Eddy Carellónak hívják,

Svájcból érkezett, ördögien ügyes, és képtelen hibázni. Jön aztán egy etióp hölgy, Rich Metiku, aki egy pici dobogón különféle alakzatokba csavarja ki végtagjait, még a saját fejére is ráül. Borzongató, de valamiért mégsem ízléstelen. Kínai artisták érkeznek (Shandong csoport), ugrókötélszámot mutatnak be egyebek mellett, egymás nyakába állva hatos piramist alkotnak, és még az élő, emberi építménnyel is képesek szökdécselni az ugrókötél felett.

Rich Metiku
Rich Metiku
Fotó: FNC

Még később amerikai artisták kapaszkodnak a manézs fölé (Farfan Troupe), és légtornász-produkciót adnak elő egymást keresztező röppályákon! És akkor még nem beszéltünk azokról az orosz hölgyekről (Szkokov csoport), akik a balettet és az ugróakrobatikát elegyítik: két balettvariáció között lengő hintáról ugranak hatalmas szaltókkal egy szemközti lengőhintára. Jön aztán nagyon ügyes, kicsi dobogón előadott görkorcsolyaszám, jön egy kitűnő ukrán légtornászkettős, jönnek vicces akrobaták, érkeznek cuki fókák és egy különösebb újdonságot nem mutató, de jó fazonú, szerethető bohóc.

Zavarban vagyunk, mert amit most látunk, valóban komoly összeállítás. Akárha valamelyik cirkuszfesztiválon járnánk. A Fővárosi Nagycirkusz: Circussimo! című műsorának nincs gyenge pontja, jó ritmusú, jól szerkesztett, nagyszerű és ízléses. Négy földrészről, Amerikából, Ázsiából, Európából és Afrikából tíz ország több mint negyven artistája népesíti be a manézst. Az elmúlt évek hullámzó színvonalú műsorai után a mélyen tisztelt publikum ezúttal tényleg mélyen meg van tisztelve.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.