Random Trip a Hajón

Budapesten valószínűleg egyre kevesebb embernek kell bemutatni a Random Tripet, ezt a remek dzsesszes-funkos klubestet, ami eredetileg az Instantból indult, majd tavaly nyáron az A38 Hajó tetőteraszán 'kötött ki', és a téli időszakot újra az Instantban töltötte.

A Random Trip azonban nem hagyta el végleg az A38-at, hiszen havonta egyszer, egy-egy külökiadás erejéig visszatér a hajóra: a Random Trip Special sorozatban általában kitűnő (gyakran külföldi) vendégekkel és koncertekkel egészül ki az eredeti produkció.

A Random Trip vezéregyénisége jelenleg a Turbo remek dobosa, Delov Jávor, aki körül folyamatosan változó baráti társaság zenélget hétről hétre, folyamatosan vissza-visszatérő vendégekkel. A Random Trip a klasszikus jam sessionök hangulatát hozza vissza a budapesti klubéletbe: dzsesszes improvizációk keverednek feszes funkykkal, de igazából bármilyen stílus és műfaj szerepet kap. A dolog lényege az együttlét és a szabad, felhőtlen zenélés – ebből fakad a Random Tripek összetéveszthetetlen hangulata, a fellépők jókedve és a közönség felszabadult tánca.

A Random Trip lassacskán fogalom és kultusz: a legkülönbözőbb műfajok zenészei vesznek részt örömmel a produkcióban az underground hiphop képviselőitől kezdve az elvakult dzsesszkonzisokon át a befutott mainstream zenekarok sztárjaiig. A szabály az, hogy nincsenek szabályok: csak a zene!

A keddi véletlen utazás főszereplői: Magyar Bori (ex-Besh O Drom, Butterfly Effect), Busa Pista (Irie Maffia), Subicz Gabi (P.A.S.O), Premecz Mátyás (Kéknyúl Hammond Band, The Qualitons),  Delov Jávor (Turbo) és DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.