Randevú Myrtill-lel

Randevú / Rendez-vous című lemezét mutatja be Micheller Myrtill január 27-én este a Thália Színházban: a fiatal énekesnő az elmúlt években több formációval is dolgozott, ő énekelte az újraforgatott Meseautó betétdalát is.

Micheller Myrtill a Zeneakadémia jazz-ének szakán szerzett diplomát, majd több mint 40 előadó - többek között Hevesi Tamás, Zoltán Erika, Roy és Ádám, a United, az Animal Cannibals, Cserháti Zsuzsa, a TNT, Náksi & Brunner, Gerendás Péter, Lerch István, a Benkó Dixieland Band - lemezén közreműködött. A Dr. Bubó mesemusical egyik színészeként is megmutatta tehetségét, illetve ő énekelte a Meseautó című film remake-jének slágerét is.

Külföldön is számos elismerésben részesült már. 2006-ban a németországi Voice&Guitar versenyen a legjobb 8 közé sorolták, majd Finnországban a Lady Summertime jazzénekesnők nemzetközi versenyén 3. helyezést ért el. 2007-ben Same as You című lemezét Fonogram-díjra jelölték Az év jazz lemeze kategóriában. 2008-ban új lemezzel  jelentkezett, amelynek címe Save the last dance for me volt, majd 2009-ben londoni jazz klubokban, a hazai fesztiválokon lépett színpadra.

December elején jelent meg Myrtill Randevú / Rendez-vous című két lemezes, két nyelvű (magyar-francia) jazz albuma. A CD dalainak többségét kiváló magyar szerzők írták, de két ismert sláger (Engem nem lehet elfelejteni, Egy fiú a házból) feldolgozása is helyet kapott a korongon. Az album francia lemezén közkedvelt francia dallamok hallhatók jazzes feldolgozásban. A lemez vendége Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője.

A Randevú / Rendez-vous lemezbemutató koncertje 2010. január 27-én lesz a Thália Színházban, ahol új album dalai mellett elhangzik majd néhány különleges zenei csemege is. A koncerten közreműködik Myrtill állandó zenekara, vendégművészekkel kiegészülve.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.