Raktárlat a Laczkó múzeumban Festészet Napján

Idén a Laczkó Dezső Múzeum is csatlakozik a Festészet Napjához. A múzeum Tanulmányi raktárában ingyenes tárlatvezetéssel várják azokat a látogatókat, akik szeretnék megismerni a múzeum képzőművészeti gyűjteményét.

Október 18-a Szent Lukács névnapja, aki évszázadok óta a festők védőszentje. Nem csak orvosként tevékenykedett, de neki tulajdonítják a római Maria Maggiore bazilikában őrzött Mária képet is. Bráda Tibor festőművész ötlete és elhatározása volt, hogy Szent Lukács napja, október 18-a legyen a Magyar Festészet Napja.

Ez a nap 2002 óta a fény, a színek, a formák és ritmusok, a festészet ünnepe. A múzeumok, kiállító intézmények e napon kiállításokat rendeznek, aukciókat, szakmai tanácskozásokat, társművészeti eseményeket szerveznek, kitárják kapuikat a minél szélesebb nyilvánosság előtt.

Idén a Laczkó Dezső Múzeum is csatlakozik e jeles ünnephez. A múzeum Tanulmányi raktárában ingyenes tárlatvezetéssel várják azokat a látogatókat, akik szeretnék megismerni a múzeum képzőművészeti gyűjteményét. Az érdeklődők bepillanthatnak a Laczkó Dezső Múzeumban őrzött festmények világába: több száz éves portrék, csatajelenetek, Nagy Sándor szecessziós hangulatú pasztellképei mellett kortárs Veszprém megyei alkotók munkái láthatók a megrendezésre kerülő Rak-tárlaton.

A tárlatvezetés előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet Dohnál Szonjánál, a múzeum művészettörténészénél a dohnalszonja@ldm.hu e-mail címen, 2015. október 15-én 16 óráig.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.