Ragadós kultúr-máz ólomkatonákkal és Bádog Böskével

Kreatív vagy? Tele vagy energiával? Hasznos és egyben szórakoztató módon szeretnéd eltölteni a hétvégét? Ez esetben május 15-én és 16-án a Múzeumok majálisán a helyed. Önthetünk ólomkatonát, megtanulhatjuk, hogy kellő kreativitással valójában bármiből lehet bármi, és rövid idő alatt amatőr designerekké avanzsálhatunk.

 

A Múzeumok majálisát idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a belváros szívében. A jobbnál jobb programok a hangulatos Múzeumkertben, és a Nemzeti Múzeumban várják a tenni vágyó közönséget. Itt ugyanis szó sincs arról, hogy csendes befogadóként bolyongjunk a kiállítások közepette. Itt nem pusztán befogadók vagyunk, mi magunk is alkotókká avanzsálunk egy rövid időre.

A Múzeumkert pezsgő kulturális központtá válik: koncertek, bábszínház, költészet, népzene, divatbemutató, animáció-vetítés, fotózás, szabadtéri antikvárium, kézműveskedés - minden, ami kreativitásra és alkotásra csábítja az embert. Gyárthatunk alternatív anyagokból egyedi ékszereket, a gyerekek saját animációt vagy porcelánt készíthetnek, megpróbálhatunk ruhát tervezni, de akár ólomkatonát is önthetünk, ha úgy tartja kedvünk. Ha érdekel a fotózás, úgy lehetőségünk lesz kicsit elmélyülni a témában, alkalmunk lesz ugyanis beállított vagy spontán felvételek készítésére vagy - tekintettel a bátortalanabb, kevésbé vállalkozó szellemű közönségre - készíttetésére, a Díszteremben pedig Robert Capa képeit tekinthetjük meg, ha kiállításra vágyunk.

Az egyik fő attrakciónak azonban Bádog Böske bemutatkozása ígérkezik. Előfordulhat, hogy nem mindenkinek ugrik be, ki is ez az öreg hölgy, és miért is olyan nagy szenzáció. Annak idején a Ford autógyár híres T-modellje kapta ezt a becenevet. A hétvégén a makói József Attila Múzeum jóvoltából alaposan szemügyre vehetünk egy 91 éves példányt.

Az ingyenes programokat zenei aláfestés kíséri, szombaton délután a Vodku, este a The Trousers muzsikál majd, vasárnap este pedig érdemes megvárni a Korai Öröm koncertjét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.