Radnóti inspirálta slam poetry

2014. november 9-én, Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulóján rendhagyó eseménnyel emlékeznek meg az Akváriumban a költőről fiatal kortárs művészek.

A Kemény Zsófi, Mavrák Kata Hugee, Bárány Bence, Gábor Tamás Indiana, Pion István, Süveg Márk Saiid és Tengler Gergely T.G. alkotta csapat így kíván reflektálni a történelem sötét korszakára, és felhívni  a figyelmet a magyar háborúellenes líra kiemelkedő művelőjének munkásságára és minden korban érvényes aktualitására - írja a Slampoetry.hu.

Délután 2-kor kiállítást rendeznek, Slam Poetry Workshopot tartanak, amelyen két avatott slammer, úgynevezett Slam Coach vezetésével a résztvevők slamet írnak és hoznak létre, ami rendhagyó kórusműként kerül bele az esti Slam Poetry előadásba. A résztvevők személyes élményeiket fogják feldolgozni egy Radnóti művei által inspirált formában. 5-kor a Gór Nagy Mária színitanoda előadása, 6-kor BeatKOHO koncert előzi meg a pénzdíjas, “Radnóti Miklós és művei” témájú slam versenyt. Este 8-kor kezdődik az est kiemelt, fő eseménye, a Radnóti Slam!, előre felkért slammerek, költők, zenészek, és egy vizuális video-művész csapat közös produktuma. 10-től Akkezdet Phiai - koncert lesz, majd fél éjfélkor DJ Chi Korea lép színpadra.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.