Radarozzák Shakespeare sírját

William Shakespeare állítólag előre megátkozta azokat, akik nyughelyének megpiszkálására vetemednének, most mégis radarvizsgálatot végeznek a sírjában – akadnak, akik semmitől sem félnek.

A Dai­ly Telegraph MTI által magyarított híre szerint a vizsgálatra dokumentumfilmesek kértek engedélyt a stratford-upon-avoni Szentháromság-templomtól, ahol a költő-drámaíró maradványait 1616-ban elhelyezték. Megígérték, hogy nem bolygatják meg a sírboltot.

Ez az első ilyen vizsgálat Stratfordban. Az elemzéshez alkalmazott radartechnológiát leggyakrabban a temetőkben található jelöletlen vagy ismeretlen sírok feltérképezésére használják, a tudomány e módszerrel sok mindent megtudhat a koporsók méretéről, alakjáról és alapanyagairól is, ez esetben azonban mindenekelőtt a halott családjáról szeretnének többet megtudni a kutatók: Shakes­peare mellett feleségét, Anne Ha­thawayt, Suzanna nevű lányát, vejét, John Hallt, valamint Thomas Nasht, a drámaíró unokájának első férjét is itt helyezték örök nyugalomra. A vizsgálat eredményeit tavasszal ismerteti a Channel 4 tévécsatorna az író-költő halálának 400. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések kereté­ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.