POSZT-botrány: a Céh kilép

A Magyar Színházi Társaság (MSZT) képtelen tagjai érdekeinek képviseletére, ezért a Színházi Kritikusok Céhe ezennel kilép a társaságból - közölte a kritikuscéh egy nappal a jelöltjük, Csáki Judit színikritikus zsűribe jelölésének visszautasítása után.
A Színházi Kritikusok Céhe elfogadhatatlannak tartja, hogy miután a Pécsi Országos Színházi Találkozó eddigi gyakorlata szerint zsűritagnak jelölte egyik tagját, akit a Magyar Teátrumi Társaság nem fogadott el, a Magyar Színházi Társaság (MSZT) a kritikuscéh delegáltja mellett nem állt ki, valamint a céh vezetőségének megkérdezése nélkül beleegyezett más kritikus meghívásába.

Szerdán bojkottot hirdetett négy kritikus Csáki Judit visszautasítása miatt. A hatás – mint várható volt – megosztó lett, a szakmából és azon túlról is sokan csatlakoztak a bojkotthoz, Esterházy Pétertől Parti Nagy Lajosig, míg a kritika sem maradt el: Stumpf András lekultúrhisztizte a bojkottot. Posztháború indult ezután különféle internetes felületeken – írja a Librarius.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.