Popcsütörtök a Nemzeti Galériában

Szeptembertől újra a Múzeum+ tematikus programjai várják a látogatókat a Magyar Nemzeti Galériában. Szeptember 17-én, csütörtökön este 6-tól a Múzeum+ témája a Pop/Art lesz, nyilvánvalóan kapcsolódva a Ludwig Múzeumban októberben nyíló pop art kiállításhoz.
Az 1950-es évektől kezdve a képzőművészet, a zene és az irodalom látásmódjában egyre meghatározóbbá vált a tömegkultúra, vagyis a populáris kultúra. Ennek a látásmódnak a hatása pedig még napjaink művészetében is nagyon erős. Banális motívumok, giccs, fantázia, humor, sztárkultusz, reklámok, nagy méretek, tiszta színek, és rafinált egyszerűség. A pop, ami meghatározta a késő 20. század művészetét.

Erről szólnak tárlatvezetéseink, erről beszélnek meghívott előadóink, az „ideális popsztár”, Kovács Ákos és a botrányoktól sem visszariadó Nagy Kriszta Tereskova. Szó lesz a popkultúra ikonjáról, David Bowie-ról, a Ludwig Múzeum Pop-kiállításáról, a workshopjainkon pedig megtanuljuk, hogy mitől is lesz popos egy egyszerű tárgy. S természetesen zene, a Skizo Borház borai és a Magyar Nemzeti Galéria sztárjai, vagyis a legjobb művek és a legjobb művészek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.