Poe vagy pornó? Súlyos mulasztás a Való Világban

Azért ez kínos. Aurelio éppen belebocsátkozik Teo intim szférájába, Iza a katatón skizofrénia jeleit produkálva mindenre azt mondja, hogy nem, Charlotte pedig a tudatosan cigizők magabiztosságával fújja ki a szájából előre a füstöt, amikor Viki megszólal, és azt mondja: Edgar Allan Poe.

Mi van?

Pedig már a szombat esti összefoglaló elején sejthettük volna, hogy baj lesz; megérkezik a Való Világ úgynevezett villájába nevezett Viki, és tíz társa egyikének kérdésére válaszolva előhúzza az igazságkártyát: egyetemre jár. Értetlen arcok; „ne bassz’, tényleg?” Tényleg. Egyetem, amelyet az E betűnél is megtalálhatsz a szótárban.

Nagy gáz az ilyen errefelé, ahol arra épül a casting, hogy ki tud többet a részecskegyorsítás elméleti kérdéseiről tudja hitelesebben kimondani a lét fókuszának alaptézisét, miszerint: „Szenvedélyem a szex!” És most semmi álszenteskedés, hogy ha hazamegyek, akkor kibontok egy üveg bort, felteszek valamit Csajkovszkijtól és Albert Camus-t olvasok, miközben hosszú percekig tűnődöm az élet dolgain; nem, mert Való Világot meg Édes életet nézel, s arról beszélsz másnap a munkahelyeden, hogy Győzike ismét ordít, Hódi Pamela nő pedig pofon vágta Berki Krisztián férfit, aki emiatt morcos.

E csúcsműfaj ettől ilyen gyönyörű, ettől működik; a Big Brother második szériája speciel pontosan azért bukott meg, mert a készítők unalmas embereket tereltek egybe, akik – szemben az első sorozat Évi–Renátó-párharccá szűkült kufircolásával – egyetlen megveszekedett ujjazást/taslit nem tudtak összehozni, de legalább arra is kínosan ügyeltek, nehogy valaki közöljön valami zavarót, például: főiskola.

A VV6 ettől megkerülhetetlen tényező, Istenes Bence műsorvezetőt is ezért szólítják meg a múzeumban az utcán, ráadásul ha Charlotte-ot, Dorkát, esetleg (amennyiben időben kigyógyul a katatóniából) Izát végre gerincre vágná Laci, Zsolt vagy – s szerintem erre van igazán esély – Józsi, aki amúgy a testére és az arcára nagyon büszke, csak saját magát szereti, továbbá leginkább Jennifer Lopezt sunázná, akkor elszabadul a pokol, s egy iparág kap lendületet, kvázi éled újjá.

Pontosan ezért volna bölcs dolog a VV6 szerkesztőitől, hogy ha már annyira gondosan kiválasztották nekünk ezeket az amatőr pornósztárokat, faluszínházi segédszínészeket és komponált szemű testépítőket, olyasmik, mint Edgar Allan Poe vagy egyetem, ne kerüljenek adásba, Viki beszélgetőpartnere, Simon pedig ne bontsa ki Poe-ról az igazság egy részletét, miszerint például költő, mert akkor abból még véletlenül beszélgetés kerekedik, mi meg jól lemaradunk az igazi jelenetekről. Dorka porszívóval kiszippantja Zsolt mellbimbóját, a féltékeny Aurelio Laci fürdőszobába menetele miatt rácsap a konyhaasztalra, Iza pedig makacsul ismételgeti, hogy nem: ez a matek, ennyi kell nekünk.

Na meg esetleg egy utászszekerce, amelyet kellő gonddal a tévékészülékbe állíthatnánk.

ValóVilág6
ValóVilág6
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.