Placido Domingo ez alkalommal vezényli a Bánk bánt

Plácido Domingo vezényli, Káel Csaba rendezi a Bánk bán novemberi, Los Angeles-i bemutatóját.

Szombaton, amikor Bokor Balázs nagykövet, a Los Angeles-i Főkonzulátus vezetője Magyarország EU-elnökségének befejezése alkalmából fogadáson látta vendégül a Los Angeles-i városi és megyei vezetés, a helyi gazdasági, üzleti, kulturális élet, a filmvilág és a helyi magyarság képviselőit, az is kiderült: a díszletek Csík György, a jelmezek pedig Tordai Hajnal munkái. A koreográfus Solymosi Tamás, a darab betanítója pedig Vajda Gergely lesz. A jelentősebb szerepeket Klein Ottokár, Wiedemann Bernadett, Rost Andrea, Brickner Szabolcs, Szemerédy Károly, Kálmándi Mihály, Perencz Béla, Clementis Tamás énekli.

A főkonzulátus közleménye szerint a főkonzul bemutatta Magony Zsoltot, a szervezést végző Megakoncert egyik vezetőjét, aki elmondta, hogy a projekt utolsó fázisába érkeztek. A Los Angeles-i Operával hamarosan megtörténik a végső megállapodás és azzal megnyílik az út a november 16-iki, 19-iki, 22-iki és 27-iki négy előadás előtt. A jegyek eladásának megkezdését hamarosan bejelentik.

Bokor Balázs hangsúlyozta, hogy a helyi szokásoknak megfelelően ez a kiemelkedő esemény is komoly promócióra szorul. Ezért a Főkonzulátus kezdeményezésére megalakításra került a "Plácido Domingo barátai a Bánk Bán Los Angeles-i Operában történő bemutatására" című társadalmi támogatói bizottság.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A bizottság tiszteletbeli elnöke Plácido Domingo, a Los Angeles-i Opera igazgatója. A bizottsághoz csatlakozott Michael Antonovich, a 10 milliós Los Angeles Megye vezetője, Leroy Baca, Los Angeles Megye sheriffje, Alan Buckelew, az egyik legnagyobb amerikai hajóstársaság, a Princess Cruise elnök-vezérigazgatója, a Nobel-díjas Oláh György professzor, George Pataki, New York korábbi kormányzója, Antonio Villaraigosa, Los Angeles főpolgármestere, Michael Moore, a Raleigh Filmstúdió elnöke, John Heubusch, a Ronald Reagan Alapítvány igazgatója, Maxmilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke, Zsigmond Vilmos, Oscar-díjas magyar származású filmoperatőr, Frank de Balogh és Andrew Friedman, magyar származású Los Angeles-i vezetők, Allen Gross, a Santa Monica-i Filharmónikusok zenei igazgatója, Pereházy Miklós, a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház elnöke, Antal Nimród magyar számazású hollywoodi filmrendező, valamint még sok más ismert személyiség.

A bizottság ügyvezető elnöke Bokor Balázs nagykövet, aki még várja a magyar származású Adrien Brody, Drew Barrymore és Mariska Hargitay filmszínészek, Steven Udvar-Házy ismert kaliforniai üzletember csatlakozását is.

Rost Andrea és Plácido Domingo
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.