Pink Floyd-kiállítás nyílik a Victoria és Albert Muzeumban

Korábban nem látott koncertfelvételeket, 350 tárgyat, hangszereket és kéziratokat is bemutat a Pink Floyd zenekarról szóló tárlatán a londoni Viktória és Albert Múzeum, amely szerdán számolt be a 2017-es kiállítás terveiről.
A The Pink Floyd Exhibition: Their Mortal Remains című tárlat, amely a banda első dalának megjelenése óta eltelt ötven évet dolgozza fel, a tervek szerint május 13. és október 1. között lesz látható. Kézzel írott dalszövegeket, rajzokat, pszichedelikus posztereket, a színpadi fellépéseken használt tárgyakat is láthat a közönség - írja a BBC hírportálja.

A múzeum szerint a"magával ragadó, több érzékszervre ható, teátrális utazás elvezet a Pink Floyd különleges világába, bemutatja az együttes zenéjét, ikonikus képeit, fellépéseit az 1960-as évek Londonjának pszichedelikus világától a mai napig.
A Pink Floydot 1965-ben alapította négy diák: Syd Barrett, Roger Waters, Rick Wright és Nick Mason. Három album után Barrett elhagyta a zenekart, helyére David Gilmour gitáros került.

A Viktória és Albert Múzeum épülete felett a kiállítás bejelentésének alkalmából egy óriási felfújható malac lebegett, utalva a zenekar Animals című, 1977-es albumának borítójára. Az eseményen a dobos Nick Mason is jelen volt.

"Azt hittem, nem lesz elég anyag a kiállításhoz, de kiderült, hogy nagyot tévedtem. El sem tudom mondani, mennyi cucc nem fért be. Mindenből van egy kicsi, például a kedvenc dobverőim, több régi gép, amelyet hangfelvételre használtunk, és amely teljesen elavult a mai digitális technológiához képest" - mondta el Mason, aki kiemelte, hogy a zenekar többi tagja is együttműködik a tárlat létrehozásában.

A banda több mint 200 millió lemezt adott el világszerte, aaz 1973-as The Dark Side Of The Moon több mint egy évtizedig maradt az amerikai albumsikerlistán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.